Vařte s Pohlreichem Super jednoduše bez masa

Pár obyčejných surovin, jednoduchý postup a na stole super jídlo. O nic jiného v této kuchařce nejde.

Super jednoduše, Zdeněk Pohlreich, recenze, magazín KULT* Brno
Jídlo & pití

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich svou novou publikací volně navazuje na předchozí knihu Super jednoduše. Tentokrát se zabývá bezmasými jídly. Autor využívá svých znalostí asijské kuchyně. V kuchařce najdete také české klasiky v podobě bramborového salátu, houbového ragú i tak trochu jinou „dršťkovku“.

Český šéfkuchař, podnikatel a majitel několika vyhlášených restaurací v kuchařce píše, jak se dá chutně a jednoduše vařit i bez masa. Vybrané recepty jsou určené nejen pro vegetariány. Zdeněk Pohlreich své gurmánské pochoutky doporučuje všem, kteří si chtějí zpestřit jídelníček. Ukazuje na pestrost, které lze dosáhnout i u bezmasých receptů.

Také čtěte
Zdeněk Pohlreich, Šéf, recenze, biografie, magazín KULT* Brno
Autorizovaná biografie Zdeňka Pohlreicha ukazuje cestu profesionálního kuchaře, jež trvá už padesát...

Pohlreich argumentuje tím, že vařit bez masa může každý. Kuchařka je rozdělená na devět částí – polévky, rýže, těstoviny, brambory, smažené, zapékačky, jídla do ruky, saláty a dezerty. Mezi polévkami najdeme nezbytný základ v podobě zeleninového vývaru nebo netradiční zpracování dršťkové polévky s hlívou ústřičnou. Recepty složené z rýže a těstovin jsou inspirovány především indickou, vietnamskou nebo thajskou kuchyní. Ta je labužníkům známa svou výraznou kořeněnou chutí s velkým obsahem zeleniny. Šéfkuchař v receptech často pracuje se všemožnými druhy sýrů, s bylinkami a jinými ingrediencemi středomořské kuchyně. Mezi sladká jídla Pohlreich řadí nadýchaný piškotový dort s lesním ovocem i lahodný višňový koláč.

Super jednoduše, Zdeněk Pohlreich, recenze, magazín KULT* Brno

Kuchařka Super jednoduše bez masa. Super jídla, jednoduché postupy! čtenáře zaujme barevným, oku líbivým designem. Na titulní straně je použita fotografie usměvavého kulinářského guru. V pozadí jsou vyfoceny ukázky pokrmů. Kniha je psána jednoduše a stručně, proto se v ní snadno zorientuje kuchař začátečník i pokročilejší gurmán. Nechybí fotografie jídel, díky nimž si čtenáři mohou ihned představit již hotový výsledek v reálu.

Nová kniha Zdeňka Pohlreicha mě příjemně překvapila. O částečné vynechání masa z jídelníčku usiluji už nějakou dobu. Kuchařku tudíž vnímám jako inspiraci ke zpestření stravy. Osobně jsem vyzkoušela recepty inspirované asijskou kuchyní. Konkrétně se jednalo o smažené nudle udon na indonéský způsob a pikantní sladkokyselý lilek. Výslednou kombinací chutí jsem byla příjemně překvapená. Kuchařku můžu vřele doporučit.

Super jednoduše, Zdeněk Pohlreich, recenze, magazín KULT* Brno

Hodnocení: 85 %

Super jednoduše bez masa. Super jídla, jednoduché postupy!
Zdeněk Pohlreich
Sevruga, s. r. o., 2022

Magazín KULTINO*. Máte předplaceno?

Máte předplaceno?

Další číslo vám neunikne – magazín KULTINO* vám 4x do roka doneseme až pod nos do vaší poštovní a e-mailové schránky.
A k tomu navíc volné vstupenky, extra bonusy a další rozmazlování našich podporovatelů.

Mohlo by vás zajímat

Top
Recenze
Hudba
Po dlouhých šestnácti letech přichází legendární britská kapela The...
Recenze
Divadlo
S bodavou satirou a ironií zkoumají aktuální trendy mladých lidí, jako...
Recenze
Zábava
Středozem J. R. R. Tolkiena je zemí zaslíbenou nejen literatuře a...
Recenze
Divadlo
„Vzbudil jsem se s její rukou v kalhotách.“ Takto tehdy 19letý...