Léčivý bublinkový nápoj. Fakultní nemocnice zkoumá Kombuchu Loklok
Tradiční nápoj známý zejména u českých babiček zažívá v poslední době velký comeback. Na kombuchu narazíte hned v několika provedeních od různých značek. Přesto existuje jedna unikátní, a to brněnská Kombucha Loklok 2.0. A co je na ní tak výjimečného? Tento perlivý nápoj nové generace nabízí skvělou alternativu k alkoholickým nápojům. Navíc si získal grant Evropské unie na klinickou studii ve Fakultní nemocnici Brno.
Pozitivní účinky Kombuchy Loklok
Loklok se vyznačuje lahodnou perlivou chutí, která připomíná kombinaci cideru, vína a prosecca. Kombucha Loklok má pozitivní vliv na Crohnovu chorobu, cukrovku, cholesterol a problémy se zažíváním. Zkušenosti pacientů ukazují, že může pomoci i s vážnější střevní chřipkou. Bublinkový nápoj pomáhá i s regenerací po chirurgickém zákroku zažívacího traktu.
Nová generace nápoje Kombucha 2.0.
Po více než dvou letech výzkumu, technologického vývoje a inovací se Kombucha Loklok vyvinula v tzv. KOMBUCHU 2.0. Tento jedinečný nápoj se stal předmětem klinické studie financované Evropskou unií. Studie probíhá na gastroenterologickém oddělení Fakultní nemocnice Brno a zaměřuje se na pacienty, kteří mají před sebou chirurgický zákrok na zažívacím traktu – například částečné odstranění střeva.
Jak studie kombuchy probíhá?
Klinickou studii v brněnské Fakultní nemocnici zaměstnanci testují ve velmi přísných podmínkách a je takzvaně dvojitě zaslepená. To znamená, že lékaři ani pacienti nevědí, jestli dostávají skutečnou kombuchu Loklok nebo jen placebo. Tím se minimalizuje možnost zkreslení výsledků na základě subjektivních vlivů.
Kombucha jako zdravá náhrada limonády
Kombuchu Loklok můžou pít i lidé, kteří hledají zdravou alternativu alkoholických nápojů. Překvapivě, a přitom naprosto pochopitelně, se mezi jejími nadšenými konzumenty nacházejí těhotné ženy a kojící maminky. Kombuchu Loklok můžou pít také děti, kteří ji milují zejména díky příjemně sladké chuti na jazyku.